نزدیک به یکسال پیش ایرانخودرو تصمیم گرفت فروش رنو کپچر را در ایران به عنوان یک شاسیبلند شهری آغاز کند. هدف از عرضه کپچر، تسخیر بازار خودروهای محدوده ۱۰۰ میلیون تومان توسط ایرانخودرو بوده است و کسانی که تمایلی به خرید خودروهای چینی موجود در بازار نداشتهاند، میتوانستند به سراغ این خودرو بروند. این خودرو اگر چه یک خودرو اروپایی محسوب میشود ولی چندان هم بینقص نبوده و معایب مختلفی دارد که ما در این مطلب از سایت چرخان آنها را بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید…
پیش از مطالعه این مطلب، اگر به دنبال محاسن و ویژگی های این محصول اروپایی هستید، می توانید مطلب ۵ دلیل برای آنکه رنو کپچر بخریم را مطالعه نمایید!
۱- کابین لغزنده
اگر قصد خرید یک دستگاه خودرو کپچر را دارید به شما پیشنهاد میکنیم که انتظار یک سواری نرم و بدون لغزش را نداشته باشید چرا که به گفته بسیاری از کارشناسان و مالکان، کپچر تکانهای ناشی از ناهمواریهای جاده را به خوبی دفع نمیکند وسرنشینان بهخصوص افرادی که در عقب نشستهاند، این تکانها را به خوبی حس خواهند کرد. این نکته یک عیب بزرگ برای این خودرو محسوب میشود چرا که در جادههای ناهموار احتمالا شما به قرصهای ضدتهوع نیاز پیدا خواهید کرد.
۲- کابین پلاستیکی
در حالی که بسیاری از هموطنان از کابین خودروهای چینی به دلیل استفاده از پلاستیک سخت ابراز نارضایتی میکنند، باید بگوییم که اگر به سراغ کپچر بروند باز با همان صحنه آشنا، روبرو خواهند شد. چرا که سرتاسر فضای داخلی کپچر از پلاستیک سخت و ارزان قیمت پوشیده شده است که حس ناخوشایندی را برای سرنشینان ایجاد میکند. بنابراین اگر قصد خرید این خودرو را دارید یک تیک قرمز بزرگ در مقابل نام آن بزنید.
۳- حجم موتور کم
بسیاری از ایرانیان حجم موتور را به عنوان اولین گزینه برای انتخاب یک خودرو خوب میدانند، و اگر بخواهند ماشین مناسبی برای خود دست و پا کنند، اولین نکتهای که از فروشنده سوال میکنند این است که حجم موتور خودرو چند لیتر است؟! بنابراین اگر شما جزء همین دسته از افراد هستید باید بهکلی دور نام کپچر یک خط قرمز بکشید چرا که این خودرو از یک موتور ۱.۲ لیتری توربو شارژر بهره میبرد که عملکرد آن قابل مقایسه با محصولاتی مانند جکS5 با موتور ۲.۰ توربو نخواهد بود.
۴- ارتفاع کم کابین
وقتی شما از خارج به کپچر نگاه میکنید، آن را یک خودرو شاسی بلند تشخیص خواهید داد ولی زمانی که وارد کابین شوید نوع طراحی صندلیها و ارتفاع کم آنها به شما اجازه نمیدهند که لذت سوار شدن به یک شاسیبلند را حس کنید. گفتنی است که اگر شما تجربه سوار شدن خودرویی مانند تندر ۹۰ را دارید، سوارشدن کپچر تجربه جدیدی برای شما به همراه نخواهد داشت.
۵- کمبود بعضی از تجهیزات
سانروف و صندلیهایی با قابلیت تنظیم برقی از جمله تجهیزاتی محسوب میشوند که اکثر خودروهای هم رده با کپچر، این آپشنها را در خود جای دادهاند ولی متاسفانه در مدلهای ارائه شده از سوی ایران خودرو نه از سانروف خبری بود و نه از صندلیهای برقی. شاید نبود صندلی برقی را بتوان تحمل کرد اما سانروف یکی از تجهیزات اساسی خودروهای جدید محسوب می شود که جای خالی آن در کپچر به شدت حس خواهد شد.
برخی از مالکان کپچر از کیفیت پایین سیستم صوتی این خودرو ابراز نارضایتی کردهاند. پس اگر قصد خرید کپچر را دارید به فکر یک سیستم صوتی قویتر باشید.
۶- فعال نبودن برخی از آپشنها
به گفته مالکان کپچر برخی از آپشنهای ذکر شده در کاتالوگ این خودرو فعال نیستند. سیستم قفلشدن دربها بعد از شروع حرکت، پاور ویندوز برای شیشههای جلو، GPS و AFS (چراغهای تطبیقپذیر جلو با چرخش فرمان) مهمترین این آپشنها هستند که برخی از آنها مانند GPS رنو توسط نمایندگی فعال میشود اما نقشه ایران را ندارد. در این بین خبری از عملکرد پاور ویندوز و AFS هنوز اعلام نشده است و نمایندگیها نیز کاری در این زمینه نمیکنند. به استناد گفتههای مالکان کپچر این بخش به مقاله اضافه شده، که تعداد این مالکان قابل ملاحظه بوده است.
به دلیل عرضه محدود رنو کپچر در ایران احتمالا بعد از مدتی خدمات پس از فروش آن با مشکل روبرو خواهد شد و قطعات کپچر به سختی قابل تهیه خواهد بود.
۷- قیمت بالا
با به نمایش درآمدن این مقاله در سایت پیشبینی می شود برخی از طرفداران این خودرو اعلام کنند که کپچر بهترین خودرو سال ۲۰۱۵ اروپا اعلام شده است و مطالب این مقاله را به چالش بکشند، بنابراین باید بگوییم که رنو کپچر ۱۹۹۸۶ دلاری به عنوان بهترین خودرو انتخاب شده نه کپچر ۱۱۲ میلیون تومانی. اگر این خودرو در ایران با قیمتی در حدود ۷۰ میلیون تومان عرضه میشد طبیعتا بهترین شاسیبلند زیر ۱۰۰ میلیون تومان انتخاب شده و بسیاری از ضعفهای آن اصلا به چشم نمیآمد. همچنین کپچر رقیبان سرسختی در کلاس شاسیبلند در ایران دارد که قیمتی به مراتب کمتر از آن دارند که از جمله آنها میتوان به سانگیانگ تیوولی و جکاس۵ اتومات اشاره کرد.
در تالیف این نوشته علاوه بر بررسی خودرو از نزدیک از منابع مختلفی نیز استفاده شده است که از جمله آنها می توان به autoexpress، autocar و leftlanenews اشاره کرد
لطفا اطلاعات و تجربیات خود را از طریق بخش نظرات با دیگران به اشتراک بگذارید.