معاون طب سنتی وزارت بهداشت درمان و آموزش کشور از آموزش 5 درصد خانههای بهداشت در زمینه طب سنتی و تحویل کتاب اول اصول طب سنتی به مربیان بهورز خبر داد.

وی افزود: دنیا بیش از ما سعی دارد از این ظرفیت به صورت تلفیقی با طب روز استفاده کند. از جمله کشور چین که حدود 50 درصد خدمات نظام سلامت این کشور به وسیله طب سنتی ارائه میشود، رویکرد استفاده از ظرفیتهای طب سنتی و مکمل رویکرد جهانی است، یعنی صرف قدمت چند هزار ساله آن،سازمان جهانی بهداشت نیز از سال 1987 استفاده از این ظرفیت را به کشورها تاکید کرد .
خدا دوست استراتژی سازمان جهانی بهداشت را اینگونه توضیح داد: سازمان جهانی بهداشت در برنامه 5 ساله سال 2002 تا 2007 ادغام طب سنتی در نظام سلامت را لازم اعلام کرد و در سال 2007 مصادف با سالی که طب سنتی در کشورمان به عنوان رشته دانشگاهی ایجاد شد، سازمان جهانی بهداشت معتقد بود که طب سنتی در بیماری های مزمن و صعب العلاج کاربرد دارد. استراتژی 2014 تا 2023 این سازمان نیز معتقد است طب سنتی در هر کشوری نه تنها کمک کننده درمان بیماریهای مزمن و صعبالعلاج است بلکه در پیشگیری و ارتقا سلامت هم نقشی اساسی دارد.
وی تصریح کرد: از سال 1386 رشته تخصصی طب سنتی در کشور ایجاد شد و تاکنون 17 دانشگاه علوم پزشکی کشور دکتری تخصصی طب سنتی تربیت می کنند، از این 17 دانشگاه 8 دانشکده طب سنتی داریم و از سال 1387 رشته دارو سازی سنتی نیز در مقطع دکترا در 8 دانشگاه علوم پزشکی راهاندازی شد.رشته تاریخ پزشکی نیز از سال 92 در 6 دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد و در یک دانشگاه درمقطع دکتری ایجاد شد.
20 سلامتکده با معماری ایرانی اسلامی در کشور در حال راه اندازی است
خدادوست از راه اندازی 20 سلامتکده طب سنتی در 20دانشگاه علوم پزشکی کشور خبر داد و گفت: در حال حاضر 20 سلامتکده طب سنتی داریم که به افراد سالم برای تعیین مزاج، حفظ سلامت و دریافت خدمات درمانی خدمات ارائه میکند.در یک سال اخیر نیز بخش خصوصی را ترغیب کردیم تا سلامتکده ایجاد کند و سلامتکدههای یاد شده توسط بخش خصوصی که با معیارهای وزارتخانه همخوانی دارد، تعدادشان به حدود 6 عدد میرسد.
وی ادامه داد: سال گذشته با هماهنگی دفتر حقوقی پیشنویس تفاهمنامهای را بین دانشکده علوم پزشکی و سلامتکدههای بخش خصوصی آماده کردیم.امسال نیز مجوز ساخت 20 سلامتکده با نقشه و معماری ایرانی- اسلامی در بیست دانشگاه علوم پزشکی کشور با متراژ 1600 متر مربع گرفتیم که شامل نمایشگاههای گیاهان دارویی، مراکز مشاوره و مراکز درمان میشود. این 20 دانشگاه جایابیهای لازم را انجام دادند و تائیدیه دفتر منابع فیزیکی وزارت بهداشت را نیز گرفتند و به دنبال انتخاب مشاور برای تدوین نقشه سازه هستند.
وی خاطر نشان کرد: منابع مالی برای راه اندازی این سلامتکدهها که به طور میانگین برای هر سلامتکده سه میلیارد تومان است، تامین شده است و این مراکز ظرف مدت 18 ماه میبایست کامل شود.
نظارت بر عطاریها به عهده صنف عطاریهاست
معاون طب سنتی وزارت بهداشت ادامه داد: در برنامه پنجم و ششم بر مصوبه شورای مرکزی طب سنتی پیش بینی شد تا مراکز ارائه فرآوردههای طبیعی و سنتی به عنوان عطاری نوین را ایجاد کنیم اما در مقابل سازمان غذا و دارو بر این باور است که بخشی از داروخانههای کنونی را به ارائه فرآوردههای طبیعی اختصاص دهیم اما ما معتقدیم که این میزان پاسخگوی نیاز مردم نیست.
خدادوست از نداشتن مجوز برخی عطاریها گفت: بسیاری از عطاریهای رایج ضوابط را رعایت نمیکنند و بسیاری از آنها مجوز ندارند داروهای گیاهی دست ساز بی نام و نشان عرضه میکنند در حالی که اطلاعاتی از گیاهان دارویی ندارند. این بخش میتواند به سلامت مردم آسیب برساند.
وی بیان کرد: در سال گذشته آئین نامهای مبنی بر استانداردهای لازم نگهداری و عرضه گیاهان دارویی و فرآوردههای طبیعی برای مراکز ارائه دهندههای این فرآوردهها تدوین کردیم و به وزارت صنعت و معدن و تجارت ابلاغ کردیم البته قابل ذکر است نظارت بر عطاریها در اصل به عهده صنف عطاریهاست.
پیاده سازی طرح آزمایشی آموزش عطاریها در تهران و کرج
خدادوست بیان کرد: جلساتی را با حضور تمام دستگاههای نظارتی و حاکمیت که به نوعی درگیر عطاریها هستند در استانداری تهران برگزار کردیم و برای انعقاد تفاهم نامه بین انجمن علمی دانشکدههای طب سنتی، سازمان غذا و دارو و صنف مکلف با هدف آموزش عطاریها اعلام آمادگی کردیم.در حال حاضر نیز بهداشت محیط، درمان،غذا و دارو، توانایی نظارت بر عطاریها را دارد.
خدادوست ادامه داد: طرح آموزش عطاریها در تهران و کرج به صورت آزمایشی پیاده شده و برنامه داریم این طرح را تا اردیبهشت سال 95عملیاتی کنیم.
پزشکان طب سنتی مجاز گواهی انجمن علمی می گیرند
معاون طب سنتی وزارت بهداشت از تعیین استانداردهای خدمات طب سنتی و طب سوزنی در سال گذشته خبر داد و افزود: این استانداردها در مرحله ابلاغ به دانشگاهها توسط معاونت درمان هستند.
وی تصریح کرد: در کشور تعداد متخصصین طب سنتی ایرانی مجاز که دارای مدرک دکتری تخصصی طب سنتی هستند به زیر 80 نفر میرسند و در داخل کشور فقط طب سنتی آموزش داده میشود.
انتهای پیام/