Sunday 11 December 2016

بک لینک شاپ

کد خبر : 14170
تاریخ انتشار : سه شنبه 10 نوامبر 2015 - 11:52
1 views بازدید

7 درصد از تولیدات دارای مجوز سوسیس و کالباس تخلف می‌کنند

بیشترین تخلف در مورد سوسیس و کالباس‌های غیرمجاز است که از خمیر مرغ غیر استاندارد استفاده می‌کنند. حسین رستگار رییس آزمایشگاه‌های مرجع کنترل غذا و دارو در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان در پاسخ به این سؤال که آیا خود شما سوسیس و کالباس‌ مصرف می‌کنید، بیان کرد: من هم مصرف می‌کنم اما سعی می‌کنم که جزو غذاهای تفننی باشد […]

بیشترین تخلف در مورد سوسیس و کالباس‌های غیرمجاز است که از خمیر مرغ غیر استاندارد استفاده می‌کنند.

حسین رستگار رییس آزمایشگاه‌های مرجع کنترل غذا و دارو در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان در پاسخ به این سؤال که آیا خود شما سوسیس و کالباس‌ مصرف می‌کنید، بیان کرد: من هم مصرف می‌کنم اما سعی می‌کنم که جزو غذاهای تفننی باشد و مصرف این مواد یک یا دو بار در ماه باشد، به طوری که جایگزین غذای اصلی نشود. همچنین سعی می‌کنیم از سوسیس و کالباس‌های دارای مجوز وزارت بهداشت خریداری کنیم و از آن دسته از محصولاتی که شماره فرآوری ندارند، مصرف نکنیم.

وی با اشاره به اینکه اکثر سوسیس و کالباس‌های مجوز دار سالم هستند، عنوان کرد: بیشترین تخلف در مورد سوسیس و کالباس‌های غیرمجاز است که از خمیر مرغ غیر استاندارد استفاده می‌کنند. وقتی یک کیلو سوسیس و کالباس‌های 4 یا 5 هزار تومان قیمت دارد، نمی‌توان انتظار داشت که دارای خمیر مرغ باکیفیت باشد.

رستگار اضافه کرد: موضوع خمیر مرغ هنوز به سرانجام نرسیده است، امیدواریم تفکیک‌های لازم بین خمیر مرغ مجاز و غیر مجاز انجام شود زیرا همه دنیا از خمیر مرغ استفاده می‌کنند. باید اطمینان داشته باشیم که خمیر مرغ مصرفی در آش، کباب و … سالم بوده و تأییده لازم را از سازمان دامپزشکی داشته باشد.

وی توصیه کرد: اغذیه فروشی‌ها نباید خمیر مرغی را خریداری کنند که بی‌کیفیت باشد و به طور زیرپله‌ای تهیه شده است.

رییس آزمایشگاه مرجع سلامت کنترل غذا و دارو اظهار کرد: سوسیس و کالباس‌های باید از نظر خمیر مرغ و کارخانه‌های تولیدی نظارت شوند، که این موضوع به عهده دامپزشکی و وزارت بهداشت است. بدین ترتیب مردم می‌توانند از سوسیس و کالباس‌هااستفاده کنند، اما توصیه‌ اکید می‌شود که کودکان در سنین رشد کمتر استفاده کنند.

وی ادامه داد: گوشت مرغ، گاو و … که خریداری می‌کنیم خالص است اما در تولید سوسیس و کالباس‌ها از افزودنی‌هایی مانند نیترات استفاده می‌شود، بنابراین ارزش غذایی بالایی ندارد.

رستگار در خصوص سوسیس و کالباس‌های وارداتی اذعان کرد: به طور کلی فرآورده‌هایی که از وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو مجوز نداشته‌ باشند، قاچاق هستند و سلامت را تضمین نمی‌کنند، همچنین ما قادریم پاسخگوی فرآورده‌های تأیید شده باشیم، زیرا پیگیری فرآورده‌هایی که مجوز ندارند به دلیل مشخص نبودن منبع اصلی مشکل خواهد بود.

رستگار با توجه به اینکه برنج پای ثابت سفره‌های ایرانی است در خصوص سلامت برنج‌های موجود در بازار گفت: ما روی برنج تست‌های فلزات سنگین، سموم قارچی و میکروبی را انجام می‌دهیم که فلزات سنگین شامل سرب، کادمیوم و آرسنیک است، در یک دوره ثابت شد که برنج‌های موجود در بازار حاوی میزان بالایی از فلزات سنگین هستند، بنابراین ما به این نتیجه رسیدیم که باید برنج‌های وارداتی که شناسنامه دار کنیم یعنی باید از وزارت بهداشت و سازمان دارو مجوز کسب کنند.

وی افزود: در گذشته برنج‌ها به صورت فله‌ای وارد بازار و بسته‌بندی می‌شدند و به فروش‌ می‌رسیدند ولی در حال حاضر کنترل کیفی در سطح بالا برای برنج‌های وارداتی صورت می‌گیرد، چون یعنی از محصولات پرمصرف در کشور ماست. لذا کنترل‌ها را در طی دو سال گذشته افزایش دادیم و بدون آزمون اجازه ورود به بازار به هیچ برنجی داده نمی‌شود. با شناسنامه‌ای که برای برنج‌ها تعیین می‌شود،می‌توانیم تشخیص دهیم که برنج از کدام مزرعه به بازار رسیده‌ است و حتی در صورت وجود تخلف به راحتی می‌توانیم آن را پیگیری کنیم.

رستگار در خصوص چگونگی اطمینان مردم از سلامت برنج‌های موجود بازار عنوان کرد: در حال حاضر همه برنج‌ها شناسنامه، کد بهداشتی و نشان سازمان غذا و دارو را دارند که نشان دهنده سلامت محصول است، خوشبختانه اگر شکایتی در خصوص برنج‌ها باشد، می‌توانیم پیگیری و اقدامات قانونی را اعمال کنیم و دیگر اجازه ورود آن محصول را به بازار نمی‌دهیم، بنابراین در صورت مشاهده هر تخلفی باید به معاونت غذا و دارو مطرح شود و طی آزمایش‌ها در صورت نیاز برخورد قانونی می‌کنیم.

وی در خصوص عدم تناسب قیمت آبلیموها با میزان آنها و تخلف‌های موجود تصریح کرد: طبق بررسی‌های ما تعداد زیادی از آبلیموهایی که روی آنها طبیعی نوشته شده است، طبیعی نیست متأسفانه به دلیل پایین آوردن قیمت و بالا بردن فروش تقلبات در این زمینه افزایش یافته است.

وی افزود: معمولاً در کشورهای توسعه یافته بین آبلیموهای طبیعی و فرمولاسیون تفکیک وجود دارد که باید ما هم در کشورمان این تفکیکی را لحاظ کنیم. همانطور که آبلیموها هم این تقسیم‌بندی را دارند، برخی از آبلیموها نیز با توجه به میزان خلوص آن و استفاده از آب و شکر و طعم‌دهنده تقسیم‌بندی می‌شوند. هدف از این تقسیم‌بندی‌ها این است که افراد در حد توانایی خود بتوانند خریداری کنند. بنابراین بازنگری در استانداردها، شرایط فنی و بهداشتی نیاز است. در حال حاضر نمی‌توانیم آبلیموی کاملاً طبیعی در بازار داشته باشیم، چون از لحاظ قیمتی به صرفه نخواهد بود.

وی در خصوص نقش رسانه آگاهی دهی به مردم گفت: رسانه‌ها باید در اطلاع‌رسانی به مردم به ما کمک کنند تا مردم بدانند که مثلاً فست فود از لحاظ ارزش غذایی خیلی ضعیف‌تر از غذای خانگی است، گاهی خود بنده کالایی را خریداری و حس می‌کنم که طعم نامناسبی دارد، آن را به آزمایشگاه می‌برم و بررسی می‌کنم در مورد آب آشامیدنی نیز چنین تجربه‌ای را داشته‌ام.

رستگار در خصوص تخلفات موجود در حوزه غذا و دارو گفت: هیچ گاه تخلفات به صفر نمی‌رسد و ما همیشه به دنبال متخلفین هستیم در حوزه آب معدنی طی یک ماه گذشته مطالعاتی صورت گرفت که حدود 12 برند آب معدنی دچار مشکل بود، برخی از آنها اصلاحات را انجام دادند و خط تولید آنها باز شد اما برخی هنوز اصلاحات را انجام نداده‌اند، بنابراین پس از اجرای اصلاحات و تأیید وزارت بهداشت خط تولید آنها باز خواهد شد. مردم اطمینان داشته باشند که تمام آب معدنی‌های غیر استاندارد از بازار جمع‌آوری شده است.

انتهای پیام/

لینک مطلب

منابع : ناموجود
نویسندگان : ناموجود
چه امتیازی می دهید؟
5 / 0
[ 0 رای ]

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
انتشار یافته : 0 در انتظار بررسی : 8
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.


تبليغات تبليغات تبليغات تبليغات